Boppeslach voor Voetbalschool Veerkr88

Voor de 4e keer in haar bestaan organiseerde Voetbalschool Veerkr88 in de meivakantie een voetbal driedaagse. Liefst 108 (!) jeugdspelers waren vanaf woensdag zeer enthousiast en uitermate fanatiek actief op sportpark “de Swadde” in Buitenpost. Onder begeleiding van 16 gediplomeerde hoofdtrainers uit de regio en een groep van 14 jeugdtrainers van verschillende clubs werden o.a. voetbaltrainingen aangeboden. Ook werden partijspelen 8 tegen 8 en 5 tegen 5 in competitieverband afgewerkt. Om alles nog leuker te maken kwamen de spelers in actie bij een spelcircuit met 14 voetbalonderdelen. Vrijdagmiddag werd deze voetbalhappening afgesloten met een spetterende prijsuitreiking. Hiervoor waren de nieuwe hoofdcoach van S.C. Cambuur Sandor v.d. Heide en de spelers Martijn Barto en Leonard Nienhuis naar Buitenpost gekomen.

Leerzaam
Nadat de spelers zich hadden gemeld werden de jongens en meisjes volledig in het nieuw gezet. Dit werd mogelijk gemaakt door De Haan Westerhoff Zonwering uit Drachten en Leffel Sportwear. Er werd gestart met de competitie 5 tegen 5. Hierna volgde de 1e ronde van de strijd om de De Haan Westerhoff bokaal (gatenzeil). Ook werd gestart met de Custard Latje-Trap competitie. Na de lunch werd uiteen gezet met een goed georganiseerde voetbaltraining. Deze trainingen stonden o.l.v. een gediplomeerde hoofdtrainer. Deze hoofdtrainers werden bijgestaan door een jeugdtrainer. Alle facetten van het voetbalspel werden getraind. Ook de jeugdige keepers kregen specifieke keeperstraining aangeboden. Na een korte pauze werd een begin gemaakt van de competitie SBW voetbaltoernooi 8 tegen 8. Moe, maar voldaan gingen de jeugdspelers naar huis.

De volgende dag werd weer begonnen met de competitie 5 tegen 5. De middag stond in het teken van het SBS-spelcircuit. Ook werden ronde 2 en 3 van de DHW-bokaal en de Custard on en offline communicatie trofee afgewerkt.

De laatste dag werd gestart met het vervolg van de SBW competitie 8 tegen 8. De (sportieve) strijd tussen de spelers was fantastisch om te zien. De hoofdtrainers waren de coach van een jeugdteam. Dit was ook een leermoment voor de voetballende jeugd. Leuk om te zien dat hoofdtrainers van 1e klassers o.a. Ron de Boer (VEV ’67) en Patrick Zwart (v.v. Buitenpost) zeer fanatiek coachend aan de zijlijn staan.

Spetterende prijsuitreiking
Tussentijds kregen de jeugdige toppers nog een kans om zich te plaatsen voor de finale in de strijd om de DHW-bokaal en de Custard trofee. De lunch was nog uitgebreider dan de eerste twee dagen, want de kinderen kregen op deze laatste dag een snack aangeboden. Dit viel wel in de smaak.

Na de lunch werd op twee velden een voetbaltraining georganiseerd. Als verrassing kwamen de assistent coach van Sportclub Cambuur Sandor v.d. Heide langs. Deze nieuwe eindverantwoordelijke bij de Leeuwarder bvo (hoofdtrainer Henk de Jong heeft een knieoperatie ondergaan en is voorlopig uitgeschakeld). Samen met spitsspeler Martijn Barto en doelman Leonard Nienhuis probeerde nog wat bij te sturen. Dit tot groot vermaak van de jeugdvoetballertjes.

Hierna was het de beurt aan speaker Hielke Jan Ellens. Iedereen kreeg het idee dat het in een kolkende voetbalarena aanwezig was. Met harde muziek werden de finalisten van het SBW competitie 8 tegen 8 binnengehaald. Het werden twee prachtige en spannende finales. Bij de oudste jeugd was Manchester United o.l.v. hoofcoach Johannes Douma (hoofdtrainer v.v. Zwaagwesteinde) duidelijk te sterk. Het Arsenal van coach Jurjen Bosch (ONS Boso Sneek) was iets minder scherp en verloor de finale met 2-0. Bij de jongste jeugd bleef het lange tijd 0-0. De teams van Atletico Madrid en Villarel waren aan elkaar gewaagd. Beide coaches André Polet en Tinus Huisma hadden de zaakjes goed voor elkaar. Toch bleek Atletico Madrid over de langste adem te beschikken (2-0).

De winnende teams 8 tegen 8 kregen het “We are the champions” over zich heen. De spelers en ook haar coaches voelden zich even de grote winnaars van de champions leaque. De strijd om de Custard-trofee werd gewonnen door Maureen Bannink (v.v. Buitenpost) bij de oudste groep. Sil Klaver (v.v. Friese Boys) was de koelbloedigste bij de jongste groep. Het 5 tegen 5 voetbaltoernooi was een prooi voor Mark Minze v.d. Velde (v.v. Buitenpost) en Jelmer Castelein (v.v. Ropta Boys). Siebe Bos had prachtige prijzen meegenomen voor de winnaars van het SBW Voetbalcircuit. Rowan Sytsma (s.c. Kootsertille) en Folkert de Haan (s.c. Twijzel) waren de besten.

Tot slot volgde de finale om de DHW-bokaal. Erwin Haaksma (v.v. Ropta Boys) en Jelmer Castelein (v.v. Ropta Boys hadden duidelijk het vizier om scherp te staan. Een prachtige bokaal mochten deze jeugdige toppers uit Oosternijkerk in ontvangst nemen. Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een bal en een certificaat met daarop een foto. Dit alles was goed geregeld door Kiepie (Hans Zwamborn). De kinderen kregen als extra verrassing een toegangsbewijs van de oefenwedstrijd v.v. Buitenpost tegen Sportclub Heerenveen op donderdag 2 juli aangeboden. De jeugdige voetballers en ook de ouders keerden tevreden naar huis. De organiserende voetbalschool is uitermate tevreden over het verloop van deze Voetbal driedaagse 2015.

Bekijk alle uitslagen van de finales: Voetbalschool Veerkr88 Prijswinnaars Driedaagse 2015