Spanning om De Haan Westerhoff bokaal

Spanning om De Haan Westerhoff bokaal

In de voorgaande edities was het snel volgeboekt. Dat was ook de reden om nu het maximale aantal van 120 deelnemers toe te laten. Nu waren de eerste 100 inschrijvingen ook snel binnen. De teller stond één week voordat de Tweedaagse 2019 zou gaan starten op 112 deelnemers. Voetbalschool Veerkr88 wil kwaliteit leveren. Aandacht kunnen schenken aan het individu. Er was dan ook weer een kundige groep voetbaltrainers vastgelegd. De opzet iets anders dan in voorgaande edities. Wat nog wel steeds in het programma zat en voor veel spanning zorgde was de strijd om De Haan Westerhoff bokaal. In verband met het 10-jarig jubileum van voetbalschool Veerkr88 waren er dit keer drie leeftijdscategorieën. De drie grote bokalen stonden te pronken op sportpark “De Swadde” in Buitenpost.

Verrassing
De 1e dag werd traditioneel gestart met het uitdelen van een prachtig voetbaltenue aan alle deelnemers. Dit was mogelijk gemaakt door de sterke groep van sponsors, welke zich hebben verbonden aan Voetbalschool Veerkr88. Hoofdsponsor De Haan Westerhoff Drachten, kledingsponsor Leffel Sportswear/100% VOETBAL Drachten, SBW Harkema, Custard on & offline communicatie en Club van 100 VV Buitenpost. De groepsfoto aan het begin van deze activiteit werd traditioneel gemaakt door de huisfotograaf Hans (Kiepie) Zwamborn.

Hierna ging de grote groep uitéén. Op het hoofdveld van v.v. Buitenpost werden wedstrijdjes 4 tegen 4 gespeeld. Op het kunstgrasveld werd een goed georganiseerde voetbaltraining afgewerkt. Op veld C werden Twin Games georganiseerd. Tussentijds werden de onderdelen gatenzeil en latje trap afgewerkt. Deze 1e dag kreeg een verrassend slotstuk. In de loop van de middag kwamen de SC Heerenveen-spelers Lucas Woudenberg en Jordy Bruijn op visite. Een balletje meetrappen en voor alle deelnemers twee toegangskaartjes voor de wedstrijd SC Heerenveen-FC Groningen.

Spetterende afsluiting
De 2e dag staat altijd in het teken van een spetterende afsluiting. Daar willen alle jeugdspelers ook bij horen. In de loop van de dag werd al duidelijk welke teams winnaar waren van de Twin Games. Ook bij het 4 tegen 4 waren de kaarten geschud. Er werden liefst twaalf prijzen uitgereikt voor dit onderdeel.

Iets voor 16.00 uur was het dan zover. Speaker Hielke Jan Ellens was weer zeer enthousiast. Alle teams werden eerst voorgesteld en kwamen op onder opzwepende muziek. Heel veel toeschouwers waren naar sportpark “De Swadde” gekomen om te zien wie de verschillende prijzen in ontvangst zouden nemen. De strijd om de Custard latje trap werd gewonnen door Sven Brandsma (GSVV), Luuk Broersma (SC Kootstertille) en Werner de Haan (Drogeham). Het 100% VOETBAL 4 tegen 4 toernooi was een prooi voor Eelke Klaver (Buitenpost), Janieck Spa (Opende) en Mirte Henstra (Buitenpost).

De Haan Westerhoff-bokaal
Tot slot volgde de finale van het onderdeel gatenzeil. De strijd om De Haan Westerhoff-bokaal. Jort Henstra (Buitenpost), Jelke Piet Tjalsma (WTOC) en Jacob de Boer (Friese Boys) hadden duidelijk het vizier op scherp te staan. Voor deze drie jeugdige voetbaltalenten de prachtige De Haan Westerhoff-bokaal.

Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een certificaat met daarop een prachtige teamfoto en een bal met de emblemen van Voetbalschool Veerkr88 en hoofdsponsor De Haan Westerhoff. Zeer tevreden gingen de deelnemers huiswaarts.

Voor alle trainers, sponsors en andere genodigden was er nog een leuk verjaardagspartijtje georganiseerd. Dit alles was mogelijk gemaakt door Paul Olijve i.s.m. v.v. Buitenpost. Met een zeer goed gevoel wordt teruggekeken op deze Voetbal Tweedaagse 2019.

  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album