Voetbalschool Veerkr88 flikt het weer

Was het de voorgaande editie in mei binnen 48 uren volgeboekt. Nu was dat binnen 7 uren (!) het geval, ondanks het feit dat het maximale aantal was verhoogd tot 110 deelnemers. Vele belangstellende voetballertjes werden teleurgesteld. De vraag die bij vele mensen leeft is; Waarom niet een grotere groep toelaten. Ook zijn er die zich afvragen waarom deze voetbalschool niet twee keer twee dagen gaat organiseren. Het antwoord komt uit de mond van één van de stuwende krachten achter dit succes. “Het moet beheersbaar blijven en wij willen kwaliteit leveren. Aandacht kunnen schenken aan het individu. Voor een groep van tien jeugdspelers hebben wij één hoofdtrainer en één jeugdtrainer nodig. Ook deze moeten wel beschikbaar zijn” De hoofdtrainer van de trotse koploper in de 3e klasse B WTOC kijkt met een goed gevoel terug op deze voetbal tweedaagse 2016. “De hoeveelheid aan positieve reacties van ouders en de lachende gezichtjes van de deelnemers weer energie voor een volgende keer”. Eén van de ouders was na afloop van deze voetbaldagen duidelijk. “Er staat hier een fantastische en kundige groep voetbaltrainers. De kinderen krijgen niet alleen veel voetbalplezier, maar leren deze dagen ook nog eens. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook de discipline staat tijdens deze dagen hoog in het vaandel. Alle complimenten aan de organisatie o.l.v. Wietse v.d. Veen” aldus een trotse moeder.

Weersomstandigheden
De 1e dag werd traditioneel gestart met het uitdelen van een prachtig voetbaltenue aan alle deelnemers. Dit was mogelijk gemaakt door de sterke groep van sponsors, welke zich hebben verbonden aan Voetbalschool Veerkr88. Hoofdsponsor De Haan Westerhoff Drachten, kledingsponsor Leffel Sportswear/100% VOETBAL Drachten, SBW Harkema en Custard Buitenpost. Hierna het maken van een groepsfoto door de huisfotograaf Hans (Kiepie) Zwamborn. Hierna werd gestart met een goed georganiseerde voetbaltraining. Alle facetten van het voetbalspel waren weer verwerkt in deze voetbaltraining. De jeugdige keepers ondergingen een specifieke keeperstraining. Hierna werd de strijd geopend om de De Haan Westerhoff bokaal en het onderdeel Custard latje trap. De organisatie had het eveneens druk met het in de gaten houden van de weersomstandigheden. Piet Paulusma c.s. voorspelden regenachtige omstandigheden in de loop van de middag. Het middagprogramma werd daarom ook iets aangepast. De lunch was weer goed verzorgd. Tijdens de partijspelen SBW voetbaltoernooi 8 tegen 8 in competitieverband kwamen de eerste regendruppels echt naar beneden. Even voor half vijf werd de eerste dag afgesloten. De uren erna kwam het regenwater met bakken naar beneden.

Sfeervolle afsluiting
De dag waar de spanning van de gezichten af te lezen is bij de jeugdige voetballertjes. Iedereen wil zich zo graag plaatsen voor de verschillende finales die op de middag op het programma staan. Ook de lunch is op de laatste dag iets uitgebreider, want op het menu staat nu ook een snack. Ook was er aandacht voor de verjaardag van Sven Stienstra. Voor de 8-jarige ASC-er werd gezongen en ook het cadeautje was gekocht. Wat enorm meeviel waren de weersomstandigheden. ’s Middags werden de laatste wedstrijdjes van het 100% VOETBAL 5 tegen 5 toernooi zelfs onder het zonnetje afgewerkt. Even na drie uur werd gestart met de finales. Helaas geen bekende voetballer aanwezig wat wel gebruikelijk is. Dit had o.a. te maken met het niet beschikbaar zijn van de echte voetbalprofs. Speaker Hielke Jan Ellens was niet minder enthousiast. Het prachtig vernieuwde hoofdveld van de v.v. Buitenpost ligt er momenteel schitterend bij. Het lijkt op een echte voetbalarena waar de geluiden van de Champions League door de geluidsboxen kwamen. Alle teams kwamen onder het geluid van haar eigen clublied en een enorm applaus het speelveld op. Er waren heel veel toeschouwers aanwezig om te zien wie de verschillende prijzen in ontvangst zouden nemen.

Eerst was het de beurt aan de finalisten van het SBW voetbaltoernooi 8 tegen 8. Bij de oudste jeugd was het een “Spaanse” finale. Het team van Barcelona o.l.v. Joran Olijve bleek de sterkste. Het Real Madrid o.l.v. Henk de Boer maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar na twaalf speelminuten prijkte de eindstand van 2-1 op het scorebord. ra. Bij de finale van de jongste jeugd bleef de brilstand lang staan op het scorebord. In de allerlaatste officiële speelminuut wist het team van Borussia Dortmund o.l.v. coach Halbe Elzinga te scoren. Het team van Sevilla o.l.v. coach Laudy Bouma ging letterlijk op de knieën.

Spanning
De strijd om de Custard on- en offline communicatie prijs werd gewonnen door Matthijs Gerritsma (Ropta Boys) bij de categorie Jong. Jan Smits (GSVV) had de zenuwen het beste in bedwang bij de categorie Oud. Het 100% VOETBAL 5 tegen 5 toernooi was een prooi voor Folkert de Haan (sc Twijzel) en Martijn Mossel (VCR).

Tot slot volgde de finale om de De Haan Westerhoff-bokaal. Sido Polet (Wykels Hallum) en Sytze Wiersma (vv Friese Boys) hadden duidelijk het vizier op scherp te staan. Voor beide jeugdige voetbaltalenten de prachtige DHW-bokaal. Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een certificaat met daarop een prachtige teamfoto. Even na half vijf keerden een grote groep belangstellenden en alle deelnemers met een tevreden gevoel naar huis. De Voetbal Tweedaagse 2016 kan in de boeken gaan met het predicaat: Geslaagd!

 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album
 • Album